Un milion de cărți „Adevărul“, donate de Guvernul României, vor ajunge în toate școlile și bibliotecile din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumele au fost cumpărate de la Editura „Adevărul" și vor ajunge pe rafturile tuturor liceelor, azilurilor, penitenciarelor și bibliotecilor din țară. Anunțul a fost făcut azi de către secretarul demisionar al Departamentului pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac.

„Dotăm aceste instituții cu carte în limba română, pentru că deficitul de lectură din Republica Moldova este arhicunoscut, iar posibilitățile pe care le au oamenii de aici nu le permite să investească în cultură. La fel, vom contribui la retipărirea manualelor de Istorie a Românilor", a declarat Eugen Tomac.

Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, a subliniat importanța pe care o are această donație fără precedent. „Achiziționarea și trimiterea în Republica Moldova a acestui lot de un milion de volume de literatură universală și literatură română vine să suplinească o nevoie foarte concretă a oamenilor, mulți dintre ei foarte tineri, care au nevoie de aceste cărți pentru propria formare. E o donație care, prin talie, nu are egal și care cred că va crea un precedent fericit și să sperăm, imitat, și de către alții în viitor", a precizat Marius Lazurcă.

Săptămâna trecută, în timpul vizitei la București a președintelui Nicolae Timofti, omologul său român, Traian Băsescu a anunțat că va dona Republicii Moldova o biserică din lemn în stil maramureșan și un lot de un milion de cărți.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite