Un hoţ în lege de origine georgiană, expulzat din Republica Moldova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele de ordine ale Aeroportului Internaţional Chişinău au reţinut vineri, 18 august, un cetăţean georgian, presupus hoţ în lege. Acesta a fost condus la sediul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, pentru a stabili scopul sosirii lui pe teritoriul Republicii Moldova, persoanele cu care contactează, precum şi alte informaţii utile din sfera lumii interlope.

Urmare a investigaţiilor efectuate de ofiţerii de investigaţii în comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze speciale, s-a stabilit că bărbatul, de 41 de ani, este hoţ în lege, alias „Dato Cerepaha”, (în rusă „Дато Черепаха”).  

S-a stabilit că acesta urma să fie întâmpinat în Aeroport de două persoane, locuitori ai regiunii transnistrene. 

Georgianul a fost anterior judecat de mai multe ori pe teritoriul diferitor state, fiind specializat în comiterea furturilor din locuinţe, fiind încoronat la 28 octombrie 2012, în oraşul Atena, Grecia, împreună cu alte autorităţi ale lumii interlope din Ucraina, precum şi din Georgia.

De asemenea, s-a constatat că acesta, ultima dată, a fost condamnat pentru furt în Regatul Spaniei, la un an privaţiune de libertate, de unde după eliberare, în luna iulie anul curent, a fost deportat în Georgia, fiind expulzat în Azerbaidjan şi apoi la Kiev. Ulterior, a venit în Moldova pentru a se stabili cu traiul.

Persoanele din regiunea transnistreană care urmau să-l întâmpine nu îi sunt cunoscute, legătura cu aceştia a fost făcută prin intermediul unei persoane din Ucraina.

Hoţul în lege a fost expulzat din Republica Moldova pentru a fi prevenite anumite activităţi ilegale. 

În baza informaţiilor operative şi a numerelor de telefoane ridicate de la acesta, urmează a fi stabilite persoanele, cetăţeni ai Republicii Moldova, precum şi ai regiunii transnistrene cu care acesta a intrat în contact pentru a stabili legăturile criminale cu membrii lumii interlope din RM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite