Un cunoscut activist de mediu din Rusia a fugit în Estonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evghenia Chirikova, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti de mediu din Rusia, a fugit în Estonia împreună cu familia sa FOTO: The Moscow Times
Evghenia Chirikova, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti de mediu din Rusia, a fugit în Estonia împreună cu familia sa FOTO: The Moscow Times

Evghenia Chirikova, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti de mediu din Rusia, a fugit în Estonia împreună cu familia sa, din cauza represiunii repetate a autorităţilor împotriva activiştilor din Rusia, informează publicaţia The Moscow Times.

Chirikova a decis să plece din Rusia împreună cu copiii săi deoarece aceştia sunt cea mai mare slăbiciune a sa în raport cu sistemul politic. "Rusia este o ţară cu resurse, iar ecologiştii sunt principalul duşman al regimului oligarhic bazat pe resurse naturale" a subliniat aceasta.

Chirikova se opune de mai mulţi ani construirii unei autostrăzi prin regiunea forestieră a capitalei ruse, pe care activiştii o consideră "plămânii Moscovei." Aceasta a amintit că în 2011 autorităţile ruse au încercat să-i treacă copiii în custodia statului, invocând presupuse abuzuri familiale la adresa acestora. Mai târziu, în acel an, vicepreşedintele american Joe Biden i-a acordat premiul "Femeie de curaj”.

În 2012, Chirikova a candidat pentru funcţia de primar a regiunii-oraş Khimki din Moscova, regiune care se întinde de-a lungul viitoarei autostrăzi. Ea a ieşit pe locul al doilea după finalizarea alegerilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite