Un cetățean rus implicat în acte teroriste a fost reținut în Republica Moldova

0
Publicat:

Cetățeanul rus în vârstă de 37 de ani, dat în urmărire internațională prin Interpol pentru implicarea în acțiuni teroriste și afiliere la organizații teroriste internaționale, a fost reținut de polițiștii moldoveni de frontieră, fiind pregătită extrădarea lui în Rusia.

Un cetățean rus căutat prin Interpol a fost reținut în Rep. Moldova. FOTO: Border.gov.md
Un cetățean rus căutat prin Interpol a fost reținut în Rep. Moldova. FOTO: Border.gov.md

Bărbatul din Rusia căutat de Interpol pentru infracțiuni grave a intrat prin regiunea separatistă transnistreană în Republica Moldova.

,,În noaptea de 28 octombrie 2023, acționând în baza alertei de risc emisă de INTERPOL, polițiștii de frontieră au reușit să rețină cetățeanul rus, care a intrat în Republica Moldova prin segmentul transnistrean. Bărbatul de 37 de ani era căutat de către autoritățile ruse, acesta ar fi implicat în activități teroriste și afiliere cu organizații teroriste internaționale” , anunță reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). 

Individul a fost încătușat în sudul țării vecine, apoi plasat într-un izolator al Inspectoratului de Poliție Cahul. 

,,Bărbatul va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al IP Cahul, în timp ce autoritățile pregătesc cazul său pentru prezentarea în instanța de judecată, în vederea luării unei decizii și extrădării acestuia”, mai precizează responsabilii IGPF care investighează toate circumstanțele acestui caz, dar nu oferă în acest moment alte detalii cu privire la această reținere. 

În Federația Rusă, acesta riscă să-și petreacă restul vieții după gratii pentru implicarea în activități teroriste și afiliere la structuri teroriste internaționale. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite