Un rus care are legături cu trupele lui Putin din Donbas intenționa să ajungă în Republica Moldova

0
Publicat:

Cetățeanul rus, care are conexiuni cu trupele ruse din Donbas, a încercat să ajungă în Republica Moldova, tentativă care a fost oprită de polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. După verificările de rigoare, acesta a fost trimis cu avionul acasă. 

image

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova, acesta a fost depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timpul tradiționalului control al actelor.

,,În contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali, a fost posibilă depistarea unui cetățean al Rusiei, care are conexiuni cu trupele pro-ruse care efectuează acțiuni militare în Donbas”, anunță politiștii de frontieră.

Ulterior, el a fost obligat să se întoarcă în Rusia.

Autoritățile de la Chișinău nu au furnizat informații cu privire la scopul vizitei bărbatului.

32 de străini nu au putut intra în Republica Moldova

În total, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au refuzat intrarea a 32 de cetățeni străini, acțiuni pe care le desfășoară aproape zilnic în contextul verificărilor suplimentare din cadrul punctelor de trecere a frontierei și pe care le-au luat în legătură cu starea de urgență, dar și ca urmare a războiului Rusiei contra Ucrainei. 

Între timp, statul a fost amenințat de Kremlin cu scenariul ucrainean. Iar lidera de la Chișinău, Maia Sandu, a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova, în care vor fi implicate ,,grupări criminale, precum formațiunea Șor și toate derivatele ei”, persoane din anturajul oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, dar și cetățeni străini, între care din Serbia sau Belarus.

Reprezentanții Rusiei au negat și au acuzat partea ucraineană că a lansat aceste versiuni pentru a atrage Chișinăul într-o confruntare cu Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite