Un avocat din Chişinău, reţinut după ce ar fi luat mită pentru a influenţa decizia unui judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avocat din Chişinău şi complicele acestuia, o fostă avocată, au fost reţinuţi miercuri, 1 martie, de către ofiţerii CNA. Aceştia ar fi pretins 1.500 de euro pentru a influenţa judecătorii Curţii de Apel Chişinău.

Potrivit denunţătorului, cei doi ar fi extorcat şi primit 1.500 de euro pentru a influenţa completul de judecători din cadrul Curţii de Apel Chişinău, în vederea primirii unei decizii favorabile în privinţa unui inculpat, scopul fiind menţinerea deciziei primei instanţei.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se deţine în Izolatorul de urmărire penală al CNA, iar femeia este cercetată în stare de libertate.

În privinţa celor doi a fost pornită o cauză penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de până la şase ani sau amendă în mărime de până la 4.000 unităţi convenţionale - echivalentul sumei de 200.000 de lei.

Conducerea urmăririi penale pe acest caz este în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

Serviciul de presă al CNA informează că în total trei avocaţi au fost reţinuţi şi documentaţi pentru acte de corupţie de către CNA şi procurori de la începutul anului 2017.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite