Un an de la referendumurile ilegale. „Spiritul în Găgăuzia a rămas acelaşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
referendum gagauzia

La un an de la desfăşurarea referendumurilor din Găgăuzia, declarate ilegale de instanţele de judecată, locuitorii regiunii vor marca evenimentul particip\nd la un autocros.

Exact cu un an în urmă, pe 2 februarie 2014, în UTA Găgăuzia au avut loc două referendumuri, prin care autorităţile de la Comrat au chemat locuitorii să se pronunţe asupra statutului regiunii şi asupra vectorului extern al Republicii Moldova. Astăzi, la Comrat vor fi sărbătorite evenimentele ilegale printr-un autocros.

Potrivit unuia dintre iniţiatorii referendumurilor, Mihail Vlah, la eveniment sunt invitaţi toţi locuitorii Găgăuziei „care nu sunt indiferenţi faţă de soarta regiunii”, scrie gagauzinfo.md. Vlah a amintit că anul trecut majoritatea găgăuzilor s-au pronunţat în favoarea apropierii de Federaţia Rusă şi împotriva cursului de integrare europeană.

„Deşi din acea zi a trecut un an, noi dorim să le reamintim tuturor că spiritul din Găgăuzia este acelaşi. Noi vom lupta în continuare pentru vectorul estic de dezvoltare externă al Republicii Moldova şi pentru respectarea statutului special al autonomiei”, a spus Mihail Vlah pentru gagauzinfo.md.

Autocrosul din Găgăuzia începe astăzi la ora 10 la intrarea în satul Bugeac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite