Un altfel de război în estul Ucrainei. Forţele separatiste nu pot împărţi influenţa în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele separatiste din regiune se luptă între ele
Forţele separatiste din regiune se luptă între ele

Conducerea autoproclamatei republici autonome Doneţk a lansat un război economic reprezentanţelor forţelor separatiste carte conduc regiunea Lugansk din Ucraina pentru a obţine mai mulţi bani şi controlul în regiune.

Potrivit obozrevatel.com, „teroristul” Igor Plotniţki a interzis tranzitul mărfurilor ucrainene prin „punctele de trecere a frontierelor” autoproclamatei republici Doneţk pentru a ajunge pe teritoriul „republicii Lugansk”. Unul din activiştii ucraineni, Dmitri Sneghirev susţine că Plotniţki a decis ca de pe teritoriul regiunii Doneţk să poată fi trecute doar mărfurile produse nemijlocit în „republică”. Sneghirev mai spune că întreprinzătorii sunt nevoiţi acum să aducă mărfurile tranzitând teritoriul Rusiei, iar, prin această decizie, administraţia ilegală a Doneţkului doreşte ca să obţină monopolul la comercializarea produselor alcoolice ale companiei „Luga-Nova” şi să obţină venituri din ce în ce mai mari.

În acelaşi timp, Dmitri Sneghirev susţine că „războiul” dintre forţele separatiste care conduce Lugansk şi Doneţk nu a început acum. Igor Plotniţki a cerut anterior ca Direcţia transportului feroviar din Lugansk să nu mai depindă de „administraţia” Doneţkului, care înaintea conflictului era condusă de oficiul din Doneţk.

Menţionăm că deputatul ucrainean Dmitri Tîmciuk a declarat luni, 21 decembrie, că liderii „republicii Doneţk” au anunţat din nou mobilizarea forţelor armate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite