UE şi SUA nu au blocat operaţiunile băncilor transnistrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul bancar din Transnistria nu corespunde cerinţelor naţionale şi internaţionale
Sistemul bancar din Transnistria nu corespunde cerinţelor naţionale şi internaţionale

Eduard Kosovski, şeful băncii centrale de la Tiraspol susţine că instituţiile financiare din regiunea transnistreană nu se confruntă cu probleme în efectuarea de operaţiuni cu băncile europene sau cu cele din SUA.

"Informaţia precum că de la 1 noiembrie 2012 băncile din UE şi SUA au suspendat operaţiubnile valutare cu instituţiile financiare din Transnistria este o dezinformare", a declarat pentru săptămânalul Logos-press, Eduard Kosovski, şeful băncii republicane de la Tiraspol.

"Se confundă dorinţele cu realitate. Ştim că autorităţile de la Chişinău întreprind anumiţi paşi în această direcţie, dar nu există nicio confirmare în practică", a mai precizat bancherul.

Anterior s-a anunţat că băncile americane şi apoi şi cele din UE au blocat orice operaţiune cu băncile înregistrate în regiunea transnistreană.

În acelaşi timp autorităţile de la Tiraspol încearcă să obţină pentru băncile din regiune, licenţe de activitate de la Banca Naţională a Moldovei (BNM).

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a declarat însă că băncile din regiunea transnistreană nu pot fi licenţiate în Republica Moldova, deoarece Chişinăul nu poate supraveghea activitatea lor. „Pentru supravegherea eficientă a acelor bănci, legile din Republica Moldova trebuie să fie aplicate şi în acea regiune", a afirmat Drăguţanu.

Băncile din rmn vor licenţe de la Chişinău

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite