UE ajută autorităţile din Cahul şi Ungheni să răspundă necesităţilor refugiaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uniunea europeana - moldova

Uniunea Europeană susţine autorităţile locale din Cahul şi Ungheni cu 100 de mii de euro ca să răspundă necesităţilor imediate ale refugiaţilor din Ucraina care ajung în Republica Moldova. Fondurile sunt oferite prin intermediul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, implementat de PNUD şi UNICEF.

Un lot de ajutor umanitar a fost deja livrat la adăposturile temporare din cele două regiuni. Au fost oferite aparate electrocasnice, generatoare, convertoare electrice, aeroterme şi lanterne. În următoarele zile vor fi donate 300 de paturi, 350 de saltele, 700 de seturi de lenjerie de pat, plăpumi şi prosoape, precizează un comunicat de presă al Programului, citat de IPN.

„Este extraordinar să asistăm la generozitatea cu care populaţia Republicii Moldova i-a primit pe refugiaţii din Ucraina care fug de agresiunea rusă. Alături de multe alte căi de sprijin pentru Republica Moldova, Uniunea Europeană a oferit 100 de mii de euro prin intermediul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD şi UNICEF, pentru a fortifica capacitatea autorităţilor locale de a răspunde nevoilor emergente atât ale refugiaţilor, cât şi ale comunităţilor gazdă. Acest lucru va contribui la integrarea incluzivă a refugiaţilor din regiunile Cahul şi Ungheni”, a declarat Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a comunicat că în continuare va fi facilitată integrarea socio-economică şi incluziunea refugiaţilor prin accesul la oportunităţi de angajare şi servicii publice, precum şi prin asigurarea coeziunii sociale în comunităţile gazdă.

În regiunile Cahul şi Ungheni sunt 24 de centre de găzduire a refugiaţilor, cu o capacitate totală de peste 1000 de locuri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite