TVR este gata să reia transmisiunea în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Parlamentului
Igor Corman şi  

Preşedintele-director general al Societăţii Române de
Televiziune, Claudiu Săftoiu
Preşedintele Parlamentului Igor Corman şi  Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, Claudiu Săftoiu

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, Claudiu Săftoiu, aflat în vizită la Chişinău.

Discuţiile au vizat subiectul reluării transmisiei programelor TVR pe teritoriul Republicii Moldova. Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune a anunţat că TVR este pregătită să revină în spaţiul mediatic din Republica Moldova începând cu 1 decembrie 2013. Potrivit lui Claudiu Săftoiu, TVR îşi propune să acopere în detaliu realităţile din Republica Moldova, prin programe autohtone în proporţie de 30% din grila de emisie şi prin emisiuni produse în colaborare cu Moldova 1.

În cadrul întrevederii interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea perspectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova, armonizarea legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar, reflectarea activităţii parlamentare şi a situaţiei politice în spaţiul mediatic din Republica Moldova şi România.

Igor Corman a declarat că, prin intermediul emisiunilor difuzate de TVR, cetăţenii din România, dar şi din alte state europene, vor avea posibilitatea să cunoască mai bine realităţile din Republica Moldova.

Totodată, Claudiu Săftoiu a avut întrevederi şi cu directorul postului public de televiziune Moldova 1, Mircea Surdu. „Am avut ieri o întâlnire cu Craudiu Săftoiu, presedintele-director general al TVR şi cu Constantin Marin, director general al Companiei Publice Teleradio Moldova. Am discutat despre posibilele idei pe care am putea să le realizăm cu televiziunea română. Sper să fie o colaborare bună“, susţine Mircea Surdu.

Potrivit Acordului de soluţionare amiabilă a cererii Societăţii Române de Televiziune, semnat la 12 septembrie 2013, pentru început, va fi retransmis semnalul de către toţi operatorii prin cablu din Republica Moldova, iar din 2015 Televiziunii Române i se va acorda un slot de acoperire naţională în multiplexul digital.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite