Troleibuze cu internet wi-fi, pe străzile din Chişinău. Majorarea tarifelor la abonamente ar putea fi anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Troleibuze cu internet wi-fi gratuit. FOTO: Adevărul
Troleibuze cu internet wi-fi gratuit. FOTO: Adevărul

Oraşul Chişinău are 25 de troleibuze dotate cu internet wi-fi gratuit, începând de astăzi, 1 februarie 2016, iar până la 1 august, alte 192 de troleibuze vor fi conectate la internet.

„Mijloacele de transport conectate la reţea vor avea inscripţia „internet wi-fi gratuit” în partea din faţă, sub parbriz şi la uşa din mijloc”, a spus Gheorghe Morgoci în cadrul şedinţei operative de la Primăria Chişinău. 

Şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că practic pe fiecare rută circulă câte un troleibuz dotat cu internet wi-fi. Gheorghe Morgoci a mai spus că prestatorul de servicii de internet este compania Pro-Business Bălţi, care va oferi internet gratuit pe o perioadă nedeterminată în schimbul plasării de publicitate pe parbrizul troleibuzului. 

De asemenea, troleibuzele noi care vor fi incluse pe rute, vor fi dotate cu reţea de internet wi-fi. Oraşul Chişinău va avea cinci troleibuze noi până la finele acestei săptămâni, iar altele cinci troleibuze urmează să ajungă din oraşul Minsk, Belarus.

La moment, în Chişinău există 182 de troleibuze noi din totalul de 301 de troleibuze care circulă pe străzile Capitalei.

Viceprimarul Nistor Grozavu a cerut şefului RTEC, Gheorghe Morgoci, să renunţe la majorarea tarifelor pentru abonamentele la troleibuz, iar Primăria Chişinău va găsi soluţia pentru a acoperi pierderile companiei. Morgoci va revizui decizia şi va prezenta argumentele necesare către Direcţia Finanţe.

Menţionăm că, zilnic, cu troleibuzele sunt transportaţi 340.000 - 350.000 de călători, iar 2000 dintre aceştia circulă cu abonament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite