Chişinăul se află sub pragul epidemiei de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişinăul nu este în epidemie de gripă. FOTO: Arhiva Adevărul
Chişinăul nu este în epidemie de gripă. FOTO: Arhiva Adevărul

Instituţiile medicale din Chişinău au înregistrat 2.220 de infecţii acute ale căilor respiratorii şi 50 de cazuri de gripă în sezonul de iarnă 2016.

Circa 5 cazuri de gripă A(H1N1) şi un caz de gripă de tip B au fost confirmate de laborator, dar situaţia este stabilă, informează medicul sanitar al Chişinăului. 

Potrivit medicului sanitar Constantin Râmiş, circa 20 de tipuri de gripă confirmate în laboratorul de la Chişinău au fost expediate la Londra. „Probele au fost colectate de la persoane diferite şi trimise la Londra pentru reconfirmare şi să vedem dacă nu avem o tulpină nouă”, a spus Râmiş în cadrul şedinţei operative de la Primăria Chişinău.

Constantin Râmiş a mai spus că marţi, 2 februarie 2016, cele 6 victime ale incendiului de la Piaţa Centrală vor fi supuse unor operaţii plastice de schimbare a pielii. „Operaţia plastică va avea loc la Centrul de Combustie din Chişinău. Avem totul pregătit, iar specialiştii sunt profesionişti”, a adăugat Râmiş.

Precizăm că din totalul celor 13 persoane internate în urma deflagraţiei de la cafeneaua „La Soacră” patru persoane au decedat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite