Trei vameşi de la Postul Otaci, cercetaţi pentru acte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cna.md

Un civil din nordul ţării şi trei vameşi de la Postul Vamal Otaci, printre care doi şefi de tură, sunt cercetaţi pentru acte de corupţie. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, bărbatul ar fi dat 500 de dolari mită celor trei vameşi pentru ca aceştia să permită scoaterea în mod fraudulos din ţară a unui autoturism cu numere de înmatriculare străine, care depăşise termenul legal de şedere de şase luni în Republica Moldova, transmite IPN.

În fapt, unul dintre vameşi a scos maşina cu numere de înmatriculare străine de pe teritoriul ţării, iar la scurt timp cel de-al doilea ar fi perfectat intrarea maşinii pe o persoană nerezidentă, cu introducerea informaţiei în baza de date.

În cadrul cercetărilor au avut loc percheziţii corporale, cu ridicarea telefoanelor celor patru figuranţi. Acestora li s-a adus la cunoştinţă ordonanţele de recunoaştere în calitate de bănuiţi, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă, corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Conform Codului Penal, coruperea pasivă (luare de mită) se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Coruperea activă (dare de mită) se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unităţi convenţionale, iar traficul de influenţă – cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite