Trei moldoveni, reţinuţi la frontieră pentru că au vânat ilegal un mistreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea de mistreţ, un deliciu care i-a costat pe trei locuitori ai satului Văleni, Cahul, un dosar penal. Persoanele sunt documentate de către poliţiştii de frontieră pentru vânat ilegal la frontieră şi în zona Rezervaţiei Ştiinţifice „Prutul de Jos”.

În după amiaza zilei de ieri, 2 ianuarie 2018, patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza, aflată în misiune de serviciu, a observat un mijloc de transport care se îndrepta dinspre linia de frontieră spre interiorul ţării. La apropiere de calea ferată, care intersecta direcţia de deplasare, maşina a staţionat şi au coborât trei persoane. Cele din urmă au scos din portbagajul autoturismului un mistreţ înjunghiat şi au pornit pe jos spre satul Văleni, iar mijlocul de transport şi-a continuat deplasarea în direcţia opusă.

În timpul intervenţiei patrulei Poliţiei de Frontieră, persoanele au abandonat mistreţul şi toate obiectele deţinute asupra lor, şi au încercat să fugă de la faţa locului. La scurt timp, acestea au fost reţinute şi însoţite la sediul Sectorului pentru verificările de rigoare.

În cadrul audierii s-a confirmat identitatea a trei cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, toţi locuitori ai sat. Văleni, r-nul Cahul. Mai mult, doi dintre aceştia nu sunt la prima abatere de la lege, fiind reţinuţi în luna noiembrie 2018 la vânat ilegal în Rezervaţia Ştiinţifică ”Prutul de Jos”.

Despre cazul dat au fost sesizate Inspectoratul Ecologic de Stat şi ANSA, fiind prelevate probe pentru analize de laborator şi pentru a exclude suspiciunea de pestă porcină. Totodată, ca urmare a cercetărilor s-a constatat că mistreţul a fost prins în laţ şi înjunghiat.

Poliţiştii de frontieră au pornit dosar penal pe faptul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 233 al.1 CP al RM – vânatul ilegal, iar persoanele riscă o amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite