Trei candidaţi la funcţia de director ANRE din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANRE Moldova

Trei candidaţi vor fi propuşi Parlamentului pentru funcţia de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Este vorba despre Anna Butenko, Alexei Taran şi Vasile Plamadeala, selectaţi de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe în cadrul concursului public, transmite IPN.

Comisia a desfăşurat astăzi proba interviului. „Am depus tot efortul ca să avem un concurs cât mai transparent şi cât mai inclusiv. Vrem acolo o persoană profesionistă, integră şi competentă. Nu vom accepta nimic mai puţin ca asta”, a declarat preşedintele Comisiei, deputatul Dumitru Alaiba.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din cinci directori, una dintre funcţii fiind vacantă după demisia lui Ştefan Creangă. Actualul director general al ANRE este Veaceslav Untila, iar directori sunt Octavian Calmîc, Eugen Carpov şi Violina Şpac.

În conformitate cu Legea cu privire la energetică, directorii Consiliului de administraţie sunt numiţi în funcţie de Parlament, pe bază de concurs.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite