Transparency International Moldova a făcut public raportul privind sumele pretinse de Constantin Lazari, candidat la șefia Centrului Național Anticorupție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Conform procesului verbal întocmit de membrii comisiei, după ce au verificat calculatorul din sediul Transparency International Moldova la care a lucrat Constantin Lazari, juristul a pretins sume cuprinse între 1.000 de lei și 5.500 de lei de la nouă oameni care au contactat Linia fierbinte a organizației.

Constantin Lazari, candidat la șefia Centrului Național Anticorupție a oferit consultanță contra plată la Linia fierbinte de consultații juridice gratuite a Transparency International Moldova, pe durata cât a lucrat la această organizație.

CLICK AICI să vezi procesul verbal întocmit de Comisia de etică a Transparency International - Moldova

Conform unui raport întocmit de comisia de etică a Transparency International Moldova emis pe adresa redacției noastre, Constantin Lazari a pretins sume cuprinse între 1.000 de lei și 5.500 de lei de la nouă persoane cu care a intrat în legătură pe Linia fierbinte, în intervalul septembrie - noiembrie 2011. Totalul sumelor pretinse este de 27.500 de lei.

Constantin Lazari, candidat la șefia CNA: „Persoanele cărora le-am acordat asistență juridică în calitate de avocat nu au avut nimic comun cu activitatea Transparency International"

Mai mult, doi dintre oamenii consultați de Lazari au confirmat faptul că după ce au sunat la Linia fierbinte a organizației s-au deplasat la sediul Transparency International Moldova, unde au încheiat contracte de asistență juridică pe bani cu consultantul cercetat.

Transparency International Moldova: Constantin Lazari, candidat la șefia CNA, a cerut bani pentru consultanță juridică gratuită

Potrivit aceluiași raport, Constantin Lazari a fost avertizat verbal pe 1 septembrie 2011 despre interdicția de a oferi servicii contra plată beneficiarilor Liniei fierbinți a Transparency International Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite