Trafic aglomerat în două puncte de trecere a frontierei moldo-române. Sunt rânduri imense de vehicule

0
Publicat:

În punctele de trecere a frontierei Leușeni-Albița și Sculeni-Sculeni sunt cozi mari de mașini pe sensul de ieșire din Republica Moldova, iar călătorii, mulți dintre ei moldoveni din diasporă care se întorc în străinătate sau pleacă în vacanță, așteaptă zeci de minute pentru a traversa granița.

În două puncte de trecere a frontierei moldo-române se atestă trafic majorat. FOTO: Border.gov.md
În două puncte de trecere a frontierei moldo-române se atestă trafic majorat. FOTO: Border.gov.md

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, rândurile de mașini se întind pe distanțe mari încă de la primele ore ale zilei de sâmbătă, așa că polițiștii de frontieră au suplimentat numărul arterelor de control până la șapte față de cinci în zilele cu trafic normal. 

,,PTF Leușeni-Albița: se mențin valori majorate de trafic pe sensul de ieșire din R. Moldova (intrare în România). Se autorizează trecerea frontierei pe 7 artere de control, 2 fiind pe benzi opuse de circulație”, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

Tot ei recomandă oamenilor să opteze și pentru alte puncte de trecere a frontierei moldo-române pentru a trece mai rapid și mai ușor granița. 

,,Recomandăm călătorilor, din timp să aleagă și PTF Leova-Bumbăta, cu programul de lucru între orele 08:00-20:00. La fel, este în scădere fluxul la normal în PTF Cahul - optați pentru acest punct de trecere a frontierei cu România!”, au mai spus polițiștii de frontieră. 

Și în vama Sculeni-Sculeni pe sensul de ieșire din țara vecină este același tablou, fiind înregistrat un flux majorat de călători.  

,,PTF Sculeni: se atestă în continuare flux mărit pe direcția ieșire din R. Moldova. Polițiștii de frontieră și vameșii lucrează în regim sporit, deși amintim că PTF Sculeni este în reconstrucție. Ca recomandare, optați pentru PTF Costești-Stânca. Orice întrebare ce privește situația la trecerea frontierei, inclusiv regulile de trecere a frontierei, contactați-ne: 022 259 717 (Linia Verde IGPF)!”, au punctat aceștia. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite