Tiraspolul acuză Chişinăul de faptul că pune în pericol pacea din regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia ilegală de la Tiraspol a anunţat că reprezentantul Comisiei Unificate de Control, Oleg Beleakov, a fost reţinut nejustificat la Aeroportul Internaţional Chişinău, ceea ce este o nouă provocare din partea Chişinăului, care ar încerca să pericliteze astfel pacea din regiune.

Potrivit unui comunicat al „ministerului de externe” de peste Nistru, Beleakov ar fi fost reţinut pe Aeroportul Chişinău de către poliţiştii de frontieră care au efectuat verificări suplimentare pentru a stabili dacă este posibil accesul acestuia pe teritoriul Republicii Moldova.

Ulterior, poliţiştii i-ar fi permis lui Oleg Beleakov să plece. Puterea de la Tiraspol se arată indignată de faptul că poliţiştii de fontieră nu au prezentat scuze pentru reţinerea lui Beleakov şi califică gestul drept o nouă provocare din partea Chişinăului care ar dori periclitarea păcii din regiune. Potrivit „ministerului de externe”, astfel de acţiuni afectează negativ procesul de negocieri în soluţionarea paşnică a diferendului transnistrean. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite