Termoelectrica şi InfoBon lansează Serviciul Factura Electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna iunie a anului curent, bonurile de plată pentru consumul de energie termică pot fi recepţionate şi prin e-mail. SA Termoelectrica şi InfoBon lansează Serviciul Factura Electronică, transmite IPN.

Pentru activarea bonului de plată electronică, consumatorii urmează să se adreseze pe strada T. Vladimirescu, 6 (bir. 308). Acolo urmează să fie completată o cerere şi să fie prezentate următoarele documente: buletinul de identitate şi actele care confirmă dreptul de proprietate sau folosinţă asupra apartamentului pentru care se solicită acordarea serviciului respectiv.

Noul serviciu oferă multiple avantaje, printre care acces asigurat permanent la documentul de plată. Consumatorii scapă de grija de a verifica cutia poştală. Pe de altă parte, facturile pot fi stocate în format electronic, astfel persoana având acces la documentele de plată din orice perioadă.

„În contextul dezvoltării tehnologiilor informaţionale şi a posibilităţilor de utilizare a acestor resurse informaţionale, ne-am dorit să dezvoltăm instrumentele de interacţiune cu consumatorii de energie termică, oferindu-le şi mai multe posibilităţi pentru a uşura procedura de facturare şi eliberare a documentelor de plată”, menţionează directorul general Termoelectrica, Veaceslav Eni, citat într-un comunicat de presă al companiei.

Administratorul SRL Info Bon, Ion Dogotari, susţine ca principiul de activitate al Centrului de Calcul este oferirea serviciilor de facturare într-o manieră cât mai simplă şi aproape de necesităţile plătitorului. „Din start ne-am propus să simplificăm procedurile şi să fim cât mai aproape atât de consumatorii care sunt facturaţi, cât şi de agenţii economici sau administratorii de blocuri. Anume din acest motiv, utilizând tehnologiile de ultima generaţie ne dorim să scurtăm cozile la ghişee, să oferim simplitate şi transparenţă”, a explicat Ion Dogotari.

Acesta a mai precizat că, pe lângă activarea serviciului de recepţionare a bonului de plată electronic, site-ul Info Bon este în proces de dezvoltare pentru a oferi posibilitatea plătitorilor de a interacţiona cu Centrul de Calcul, inclusiv prin intermediul unui cont personal autorizat, direct pe site-ul companiei.

Serviciul Factura Electronică este lansat în contextul strategiei abordate până acum de centrul de calcul InfoBon, ce are drept scop promovarea modalităţilor de plată online, pentru a asigura un confort maxim plătitorilor. Astfel, utilizarea acestor instrumente exclude necesitatea de deplasare la ghişeele instituţiilor de plată, precum şi a eventualelor erori la înregistrarea sumelor achitate şi a indicilor contoarelor.

SRL „InfoBon” a fost înregistrată prin reorganizarea Centrului de Calcul Termoelectrica. Astfel, din luna mai 2017 compania asigură calculul şi facturarea lunară a serviciilor de alimentare cu energie termică pentru circa 190 de mii de locuinţe din municipiul Chişinău în baza contractelor de prestare a serviciilor cu 545 de gestionari ai fondului locativ.

Pentru detalii suplimentare cu privire la procedura de activare a serviciului de facturare electronică, persoanele pot apela la numerele de telefon:022 436-516/ 022 436-466/ 022436-354/ 022436-537.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite