Teodor Cîrnaţ, despre candidaţii selectaţi la funcţia de avocat al poporului: PAS nu doreşte o persoană independentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Cîrnaţ
Teodor Cîrnaţ

Expertul în drept constituţional Teodor Cîrnaţ a criticat guvernarea PAS după ce dânsul nu a fost selectat nici de această dată pentru funcţia de avocat al poporului. Cîrnaţ a declarat, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la JurnalTV, că „guvernarea nu doreşte persoană independentă şi competentă”, în această funcţie.

„Actuala guvernare nu a învăţat tema pentru acasă, funcţia de Avocat al Poporului trebuie să fie exercitată de o persoană incomodă. Din toţi concurenţii eu sunt unicul care a scris teză de doctorat la acest capitol şi am avut posibilitatea să implementez în practică cunoştineţele. Pentru a alege o persoană în funcţie publică nu trebuie să-l scoţi din incognito, dar să vezi cum a fost pe parcursul a 30 de ani”, a afirmat Teodor Cîrnaţ.

Expertul s-a arătat indignat că cei doi candidaţi selectaţi pentru funcţia de avocat al poporului sunt din sectorul neguvernamental.

„ONG-ist ajunge Avocat al Poporului. Eu vorbesc de Avocat al Poporului care are practică de viaţă, un backgound pentru a fi ales. Tu nu alegi o persoană care să exercite funcţia de director la ONG. De aceea, nu cred în profesionalimsul lor şi nu cred că vor schimba ceva în această instituţiei pe viitor, fiindcă guvernarea nu doreşte persoană independentă şi competentă la acest subiect”, a mai spus Cârnaţ.

Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de avocat al poporului a decis înaintarea a doi candidaţi plenului Parlamentului. Este vorba despre Ceslav Panico şi Alexandru Zubco, care, alături de alţi cinci candidaţi, au susţinut proba interviului, transmite IPN.

Funcţia de ombudsman a fost declarată vacantă după ce, pe 9 decembrie 2021, deputaţii au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloşag.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite