Teatre de pe ambele maluri ale Prutului se unesc la Chişinău de Ziua Unirii Basarabiei cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi va efectua un turneu în Republica Moldova, la invitaţia Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Pe 27 şi 28 martie Naţionalul ieşean va juca pe scena Teatrului Naţional din Chişinău două dintre cele mai bune spectacole ale sale, „Iaşii în Carnaval” de Vasile Alecsandri şi „Acasă, în miezul verii” de Tracy Letts.

Pe 27 martie va fi prezentat spectacolul „Iaşii în carnaval”, acesta va aduce în faţa publicului aproape întreaga trupă a Teatrului Naţional ieşean. E o producţie lansată în 2012, cu ocazia inaugurării Sălii Mari, a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Acest spectacol-eveniment a fost montat de cunoscutul regizor Alexandru Dabija.

Spectacolul este realizat cu participarea celebrei Fanfare de la Chetriş „Fraţii Lucan”.

Sâmbătă, 28 martie trupa ieşeană va juca spectacolul „Acasă, în miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Claudiu Goga, scenografie de Ştefan Caragiu.

Piesa „Acasă, în miezul verii” este o comedie neagră despre o  familie din Oklahoma (premiera a avut loc în 2007 pe Broadway). Pentru această piesă, autorul Tracy Letts a câştigat Premiul Pulitzer şi cinci premii Tony în  2008.

 „Piesa şi montarea au ingredientele succesului la public: o poveste puternică, a unei familii middle class din America, Oklahoma, cu toate ciudăţeniile posibile, poveste derulată gradat, întoarsă pe toate feţele, deloc luminoase, într-un moment crucial din saga clanului Weston, moartea tatalui. Chimia vulcanică a acestei familii, chimie la baza căreia se află chestiuni fundamentale ale naturii umane (nevoia de dragoste, ratarea, împlinirea prin familie), asigur certificarea legaturii afective cu spectatorii”, scrie criticul de teatru Oltiţa Cântec.

Naţionalul ieşean ne va oferi un festin teatral pe 27 şi 28 martie. Nu rataţi întâlnirea cu trupa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi!

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite