Taxe locale duble pentru cazinourile din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii cazinourilor vor achita în bugetul municipiului o taxă anuală de 150.000 de lei, dublu faţă de acum. Decizia a fost aprobată vineri, 29 martie, de către Consiliul municipal Chişinău.

Şi taxa locală a fost majorată şi pentru sălile cu aparate de joc, mai informează Agenţia Info-prim Neo. Patronii vor achita anual câte 25.000 de lei pentru fiecare aparat de joc pentru adulţi şi 15.000 de lei pentru copii. Până acum taxa a fost de 4.000 de lei.

Gheretele comerciale cu program prelungit, după ora 23.00, vor achita o taxă locală cu 30% mai mare, plus o taxă de amplasare a unităţii comerciale. Patronii de benzinării vor plăti anual 10.000 de lei pentru fiecare coloană.

Valentina Constantinov, şef adjunct la Direcţia comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, a spus că noile taxe vor aduce încasări la bugetul municipal de 13 milioane de lei.

Primarul Dorin Chirtoacă a declarat în context că taxele de amplasare a gheretelor comerciale vor continua să crească pentru ca vânzătorii să treacă treptat din stradă în centre comerciale şi pieţe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite