Tariful în transportul public din Chişinău rămâne 6 lei

0
0
troleibuz chisinau foto ipn

Instanţa a respins cererea Cancelariei de Stat referitor la suspendarea dispoziţiei privind tariful de 6 lei în transportul public din municipiul Chişinău, care a intrat în vigoare din 1 iulie. Anunţul în acest sens a fost făcut de primarul Ion Ceban la şedinţa operativă de luni, transmite IPN.

Instanţa de judecată a respins ca neîntemeiată cererea organizaţiei teritoriale Chişinău a Cancelariei de Stat împotriva primarului general al municipiului Chişinău şi a Consiliului municipal Chişinău. Edilul a calificat gestul reprezentanţilor Cancelariei de Stat drept o ingerinţă în treburile administraţiei publice locale.

Consiliul municipal Chişinău a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chişinău, iar ulterior Primăria a anunţat că din 1 iulie se aplică tariful unic de 6 lei pentru o călătorie, atât în raza capitalei, cât şi în suburbii. La sfârşitul lunii iunie, decizia municipalităţii de a majora tariful la călătoria cu transportul public a fost contestată în instanţa de judecată.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite