Târg de ie românească în ajunul Sânzienelor, la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bluza tradiţională este mereu la modă, iar doritorii de a-şi cumpăra una sunt aşteptaţi sâmbătă la un târg de port naţional, care va avea loc în curtea unui restaurant din Capitală. Vizitatorii vor beneficia de intrare gratuită şi reduceri de preţ de 30% la ii.

În preajma Zilei Universale a Iei, Casa Cristea a pus la cale un târg de port naţional, prosoape şi feţe de masă. De la zece dimineaţa şi până la 14.00, ia va fi vedeta evenimentului care se va desfăşura la restaurantul „Popasul Dacilor“ din sectorul Botanica din Chişinău.

Vizitatorii vor putea sta pe iarbă verde sau la un pahar de vin, iar la 11.30 Maria Cristea, meşterul popular şi fondatoarea Casei Cristea, va ţine un curs despre ia naţională. 

La târg se va desfăşura şi o tombolă, iar premiul cel mare va fi o ie brodată manual de organizatoare. Bluzele vor putea fi cumpărate cu o reducere de 30%, la preţuri cuprinse între 500 şi 3.000 de lei.

Doina Cernavca, fondatoarea organizaţiei „Clubul Nostru“ şi imaginea Casei Cristea e sigură că ia a fost mereu la modă. „Eu port ie în fiecare vară. Acum ea a devenit mai populară, pentru că marii designeri din lume au descoperit portul şi ornamentele româneşti. Interpreta Adele a îmbrăcat bluza noastră şi a influenţat multe alte femei, inclusiv vedete, să o poarte“. Doina mărturiseşte că are acasă cinci ii, una dintre care a moştenit-o de la mama sa.

Evenimentul vine să promoveze portul autentic românesc, în combinaţie cu modernul. Intrarea la târg e gratuită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite