Tânărul care a atacat convoiul Angelei Merkel la Chişinău s-a ales cu 13 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Vâlcov este originar din raionul Taraclia şi are antecedente penale FOTO: captură video
Iurie Vâlcov este originar din raionul Taraclia şi are antecedente penale FOTO: captură video

Tânărul de 24 de ani care a aruncat un cocktail Molotov în coloana de maşini a cancelarului german va sta 13 ani după gratii.

În acest caz, Judecătoria sectorului Râşcani din Chişinău l-a găsit vinovat de huliganism agravat şi l-a condamnat la 7 ani de închisoare. Iurie Vâlcov se afla deja sub strajă pentru că în luna iulie fusese condamnat de Curtea de Apel la 8 ani de detenţie pentru mai multe furturi şi jafuri. Astfel, prin cumul parţial, el s-a ales cu 13 ani de puşcărie.   

Pe 23 august 2012, în timpul vizitei Angelei Merkel la Chişinău, tânărul a aruncat o sticlă incendiată în convoiul oficial. Incidentul a avut loc pe strada Mihai Viteazu din Capitală, în timp ce coloana se deplasa spre Aeroportul Internaţional Chişinău. Explozibilul a zburat peste automobile şi a aterizat peste drum. În acelaşi timp, rucsacul atacatorului a luat foc, acesta fiind nevoit să-l arunce. Bărbatul a fost imediat reţinut de un echipaj al poliţiei rutiere, iar martorii spun că el nici nu a încercat să opună rezistenţă. Delegaţia şi-a continuat drumul fără a se opri.

Convoiul oficial al Angelei Merkel a fost atacat cu cocktail Molotov la Chişinău

În timpul anchetei, Iurie Vâlcov le-a spus procurorilor că şi-a exprimat astfel dezacordul faţă de acţiunile poliţiei, pentru faptul că l-au reţinut anterior pentru un furt, pe care el pretinde că nu l-a comis. În acest fel el a vrut să-i arate cancelarului german nedreptăţile din ţara noastră.

O răbufnire care îl costă libertatea

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite