Sunstroke Project și Olia Tira, excluși de pe lista semifinalei Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa „Supeman", cântată de Olia Tira și Sunstroke Project nu a reușit să treacă prima etapă a selecției naționale Eurovisio 2012. La fel, alți 23 de interpreți au fost respinși din concurs, printre care Aurel Chirtoacă, Victoria Tutunaru, Ana Smirnova, Carolina Gorun, Tudor Vlad.

Criteriile de selectare de care s-a ținut cont au fost originalitatea melodiei, compoziţiei piesei, vocea şi maniera de interpretare, corespunderea cerințelor Regulamentului, iar rezultatele selectării au fost certificate de către notarul Viorica Nagacevschi.

Audierele au durat mai bine de cinci ore și avut loc în lipsa interpreților. Din juriu au făcut parte interpreții, compozitori și specialiști în domeniu: Olga Ciolacu, Valentin Boghean, Tania Cerga, Igor Dânga, Andrei Sava, Victoria Tcacenco și Dana Argint.
Anterior, piesa celor de la Sunstroke Project și Olia Tira a fost acuzată de plagiat. Îndată după ce a fost lansată, pe forumuri și pe rețele de socializare, oamenii au scris că melodia seamănă leit cu „Mr.Originality", interpretată de trupa Simplu, iar primele versuri sună la fel ca și „Moscow" de Dschinghis Khan.

Potrivit regulamentului conscursului, la 29 ianuarie urmează a fi organizată cea de-a doua etapă de preselecţie, în cadrul căreia interpreții vor interpreta live piesele, fără show-ul coregrafic sau backing vocals. În cadrul acesteia vor fi selectaţi 21de participanți, dintre care 20 vor fi aleşi de juriu, iar unul - de public. Finala Naţională Eurovision Moldova 2012 va avea loc pe 10 martie, când cei 21 de finalişti vor evolua live, cu elementele de show și coregrafie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite