Stoianoglo: „Plahotniuc se află în Turcia” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc FOTO Reuters
Vlad Plahotniuc FOTO Reuters

Fugarul Vlad Plahotniuc se află actualmente în Turcia, acolo unde a încercat să obţină şi cetăţenia turcă, însă nu i-a reuşit. Anunţul a fost făcut de procurorul general, Alexandru Stoianoglo, la emisiunea „Puterea a patra”, de la N4.

Alexandru Stoianoglo a comunicat că Vlad Plahotniuc este stabilit în oraşul Istanbul. Potrivit procurorului, deşi oficial autorităţile turce au anunţat că Plahotniuc a părăsit Turcia, pe căi neoficiale s-a aflat că acesta încă se află în Turcia.

Întrebat de ce Interpol nu acceptă cererea Chişinăului privind anunţarea lui Plahotniuc în căutare internaţională, Stoianoglo a răspuns că „probatoriul prezentat nu a fost convingător”. Totuşi, Stoianoglo a accentuat că procurorii au găsit probe noi pe numele lui Plahotniuc şi că dosarul lui va fi din nou expediat la Interpol.

Vlad Plahotniuc s-a refugiat în SUA în iunie 2019, imediat ce democraţii au plecat de la guvernare, acolo unde a solicitat azil politic. Fostul lider democrat a fost anunţat în căutare internaţională de autorităţile moldoveneşti pe 29 august 2019. Interpol însă a refuzat să dea curs solicitării Chişinăului. Ulterior, după ce SUA au refuzat să-i ofere azil politic, Plahotniuc s-a refugiat în Turcia.

Judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut.

Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite