Ştefan Gligor a anunţat despre crearea „Partidului Schimbării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Gligor FOTO Europa Liberă
Ştefan Gligor FOTO Europa Liberă

Ştefan Gligor, expert în politici publice, a anunţat lansarea grupului de iniţiativă pentru  crearea unui nou partid politic – „Partidul Schimbării”, transmite IPN.

„Am sperat că în Republica Moldova se va produce o schimbare a elitelor politice, a integrităţii. Am sperat foarte mult că vor începe să funcţioneze instituţiile. Însă astăzi noi am ajuns la concluzia că, fără o implicare a societăţii civile în lupta politică, acest lucru nu va fi posibil. Fiecare cetăţean îşi dorecşte să vadă o mare schimbare în viaţa noastră publică, calitatea vieţii, calitatea actului justiţiei, calitatea guvernării, şi tot acest lucru poate fi dus la un singur cuvânt – schimbare”, a menţionat Ştefan Gligor astăzi, 28 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, în următoarele săptămâni vor fi adunate câteva mii de cereri, iar ulterior va avea loc congresul partidului. „În pofida faptului că în Republica Moldova sunt înregistrate 65 de partide politice, în realitate există nu mai mult de 10. Iar dacă vorbim despre proiecte politice care cu adevărat lucrează în interesul cetăţeanului, cred ca această listă poate fi redusă la una foarte-foarte scurtă. Avem foarte multe partide pentru că sistemul politic este foarte prost şi noi ne propunem să-l reformăm. Dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să ne implicăm”, a mai spus Ştefan Gligor.

Sunt în proces de elaborare statutul şi programul partidului, la baza căruia va sta un manifest prezentat astăzi în cadrul conferinţei de presă. Logoul partidului este o carte care se deschide şi o uşă întredeschisă, ambele simbolizează cunoaştere şi deschidere.

S-au alăturat grupului de iniţiativă pentru crearea „Partidului Schimbării” Sergiu Buzu, formator în domeniul electoral, Ion Potlog, economist, Sergiu Postică, antreprenor, Tudor Şoitu, economist, ex-vicepreşedinte al Curţii de Conturi, Sergiu Dărănuţă, antreprenor, Sergiu Tofilat, consilier prezidenţial în domeniul energetic. Tofilat a spus la conferinţă că a anunţat-o deja pe Maia Sandu că se va implica în politică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite