Sondaj de opinie: Majoritatea moldovenilor sunt nemulţumiţi de reformele desfăşurate până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mult de 65% dintre cetăţenii moldoveni consideră că reformele derulate în Moldova sunt ineficiente Foto: Adevărul
Mai mult de 65% dintre cetăţenii moldoveni consideră că reformele derulate în Moldova sunt ineficiente Foto: Adevărul

Peste 65% dintre cetăţeni consideră că reformele derulate în Republica Moldova nu sunt eficiente şi doar 16% le apreciază pozitiv, arată un studiu al Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor, efectuat pe un eşantion reprezentativ de 1192 de respondenţi din 79 de localităţi ale ţării.

Moldovenii consideră că politicile statului şi reformele efectuate în ţară ar satisface necesităţile majorităţii cetăţenilor, dacă ele s-ar realiza nu doar aparent, dar şi într-o formă palpabilă. Totodată, respondenţii au declarat că reformele trebuie să fie orientate spre cetăţeni şi să nu deservească interesele personale, transmite IPN.

Potrivit aceluiaşi sondaj, o pătrime din respondenţi insistă ca reformele sa fie implementate în conformitate cu standardele europene, iar 19% sunt de părere că ele ar trebui să corespundă celor din Rusia.

Reformele cu cea mai mare mediatizare în ultimii ani se referă la depolitizarea Ministerului Afacerilor Interne, crearea Inspectoratului General de Poliţie şi lichidarea trupelor de grăniceri, crearea şcolilor de circumscripţie în sistemul educaţional, iar în justiţie – testarea integrităţii candidaţilor la funcţia de judecător şi procuror.

Studiul sociologic are o marjă de eroare de +/– 2,8%.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri