Sondaj: Candidaţii PSRM şi PN, favoriţii cursei electorale la Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru funcţia de Primar al municipiului Bălţi, 15% din respondenţi nu ştiu cu cine să voteze. 6% nu vor participa la vot.  Prin urmare, practic fiecare a cincea persoană intervievată n-ar putea face o alegere întemeiată. 31,8% din intervievaţi ar vota cu Alexandr Usatîi (PSRM), iar 28,9% – cu Nicolai Grigorişin (Partidul Nostru).

Datele se conţin sondaj prezentat luni, 7 mai, de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit cercetării, 5,9% ar vota cu Arina Spătaru (PPDA), 3,5% – cu Elena Griţco (candidat independent), 3,3% – cu Pavel Verejanu (Partidul Şor),  2,4% – cu Simion Guţu (PAS), 2,1% – cu Sergiu Burlacu (PUN), 1,4% – cu Oleg Topolniţki (Partidul Ruso-Slavean).

Dintre respondenţii care au fost în stare să facă o alegere, 40,1% – ar vota cu Alexandr Usatîi, 36,4% – cu Nicolai Grigorişin, 7,5% – cu Arina Spătaru, 4,4% – cu Elena Griţco, 4,1% – cu Pavel Verejanu, 3,0% – cu Simion Guţu, 2,6% – cu Sergiu Burlacu, 1,8% – cu Oleg Topolniţki. 

Problemele care alarmează cel mai mult populaţia municipiului Bălţi sunt: starea proastă a drumurilor, situaţia ecologică, nivelul înalt al corupţiei, criza economică a oraşului, sărăcia, dar şi managementul defectuos la Primărie etc.

În viziunea populaţiei, activităţile de importanţă majoră pentru municipiul Bălţi, care trebuie să fie întreprinse de primarul nou ales, sunt: să repare drumurile, trotuarele, să se preocupe de ecologia oraşului, să combată corupţia etc.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 aprilie-2 mai, pe un eşantion de 600 de respondenţi, cu o eroare maximă de + 4%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite