Şoferul care a lovit un copil în Briceni, în seara de Crăciun, riscă până la opt ani de închisoare. Bărbatul se afla în stare de ebrietate la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul care a tamponat un copil de 12 ani, în Caracuşenii Vechi-Briceni, în seara de miercuri, 25 decembrie, atunci când sătenii sărbătoreau Crăciunul, a primit 30 de zile de arest. Acum, copilul este spitalizat, în stare de comă.

Bărbatul este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere şi riscă să fie pedepsit cu închisoarea de la 4 la 8 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Învinuitul are vârsta de 54 de ani, iar la producerea accidentului, acesta se afla în stare avansată de ebrietate, la volanul unui Volkswagen Caddy. Oamenii legii au stabilit că acesta se deplasa dinspre satul Corjeuţi spre Tabani al aceluiaşi raion. Accidentul a avut loc aproximativ la ora 20.00, iar urmele frânelor au o lungime de 29 de metri.

Copilul accidentat este originar din Constantinovca-Edineţ şi este singurul copil în familie. Acesta venise în satul din vecinătate cu permisiunea părinţilor, pentru ca să colinde, împreună cu un grup de alte persoane, care se deplasau pe acostamentul drumului. În prezent, starea de sănătate a copilului este gravă, ceea ce nu permite transportarea lui pentru tratament într-o altă instituţie medicală.

Potrivit Regulamentului circulaţiei rutiere, conducătorii auto sunt obligaţi să conducă în conformitate cu limita de viteză stabilită, cu luarea în considerare a stării psihofiziologice ce ar influenţa atenţia şi reacţia, dexteritatea în conducere care i-ar permite să prevadă situaţii periculoase, dar şi situaţia rutieră; iar în cazul în care, în limita vizibilităţii apar obstacole pe care acesta le poate observa, el trebuie să reducă viteza sau chiar să oprească, astfel încât să nu pună în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Mai mult decât atât, „conducătorului de vehicul îi este interzis să conducă vehiculul în stare de ebrietate.”

Procuratura va reveni  cu detalii, cu respectarea drepturilor prevăzute de lege pentru părţile vizate, aşa cum orice persoană este prezumată nevinovată până la demonstrarea vinovăţiei acesteia printr-o hotărâre judecătorească finală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite