Soferii prinşi băuţi din Republica Moldova, puşi să spele cadavre la morgă. Cum arată programul inedit de reeducare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova a pornit un program de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan. Pentru a-şi recăpăta permisul de conducere, aceştia trebuie să desfăşoare timp de trei luni un program cu diferite activităţi la morgă sau în spitale.

Statul moldovean a dat deja start programului de reeducare a şoferilor prinşi beţi la volan, scrie publika.md. Pentru a reintra în posesia permisului de conducere, şase bărbaţi din Chişinău au fost la morgă unde au participat la procesul de autopsie şi au spălat cadavrele, precum şi locurile de păstrare a acestora. În total, 24 de persoane sunt înrolate deocamdată în acest program. 

Şase bărbaţi care vor să-şi recapete dreptul de a conduce vehicule au fost joi la morga din Chişinău. Ei au participat la procesul de autopsie şi au spălat cadavrele şi locurile de păstrare a acestora. La acest moment, în total, sunt înrolate 24 de persoane.

Programul a fost iniţiat în mai multe localităţi din Republica Moldova. Potrivit agora.md, iniţiativa a fost pornită de Raionul Nisporeni încă de luna trecută. „La morgă ei vor face curăţenie, vor ajuta la transportarea cadavrelor şi, totodată, vor avea posibilitatea să vadă la ce poate duce băutura”, a explicat şefa spitalului unde se află morga.

Premierul Pavel Filip a confirmat, joi, pe Facebook, că acest program a fost demarat în toată ţara: „Acesta va dura trei luni, timp în care conducătorii auto reţinuţi în stare de ebrietate vor mai merge la morgă, în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere şi vor lua parte la instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase. Programul costă 4 mii de lei, bani achitaţi de şoferi, şi este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat de Guvern”, a subliniat Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite