Socialiştii vor strânge semnături pentru un referendum privind Stadionul Republican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Consilierii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău iniţiază un referendum la care vor să afle opinia chişinăuienilor cu privire la soarta Stadionul Republican din Chişinău. Potrivit lor, transmiterea Stadionului în 2018 „de către regimul lui Plahotniuc” Ambasadei SUA pentru construcţia unui nou complex de clădiri nu reprezintă decât „mită voalată”, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, susţinută în faţa Stadionului, consilierul Victor Poleacov a declarat că fracţiunea municipală a decis să formeze un grup de iniţiativă pentru organizarea referendumului. Grupul va începe colectarea semnăturilor necesare, şi anume nu mai puţin de 10% din numărul de locuitori cu drept de vot. Potrivit lui, pentru colectarea semnăturilor sunt prevăzute de la 30 până la 60 de zile din momentul înregistrării oficiale a grupului de iniţiativă.

Consilierul municipal Dinarii Cojocaru a subliniat faptul că dreptul de proprietate asupra Stadionului Republican trebuie să fie stabilit doar printr-un referendum. În opinia sa, pe acest teren ar trebui construite doar obiective sportive şi culturale.

Un al consilier, Alexandr Odinţov, a menţionat că Stadionul Republica a fost construit în anul 1951, iar de-a lungul timpului mai multe generaţii de sportivi renumiţi au stabilit aici recorduri. Stadionul are nu doar o semnificaţie sportivă, dar şi istorică, şi culturală pentru Chişinău.

Potrivit consilierului, „în anul 2018, regimul lui Plahotniuc a votat legea cu privire la transmiterea teritoriului stadionului, cu suprafaţa de 5,18 hectare, Ambasadei SUA, pentru construcţia unui nou complex de clădiri”. În opinia sa, acest lucru reprezintă „mită voalată”, dată de Plahotniuc americanilor cu scopul de „a cumpăra” loialitatea acestora faţă de regimul său. În timp ce se afla la guvernare, Partidul Socialiştilor a anulat legea cu privire la transmiterea stadionului către partea americană. Prin decizia Curţii Constituţionale, abrogarea legii a fost anulată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite