Socialiştii susţin că au adunat deja peste 500 de mii de semnături pentru trecerea la o republică prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor a adunat peste 500 de mii de semnături pentru schimbarea sistemului de guvernare din republică parlamentară în republică prezidenţială. Declaraţia a fost făcută de preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Potrivit liderului socialiştilor, colectarea semnăturilor are loc masiv în toate raioanele ţării, mai puţin în municipiul Chişinău, unde socialiştii s-au pregătit pentru referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. 

„Colectarea semnăturilor este foarte dinamică în toate raioanele. După Anul Nou, cred că o să colectăm mai masiv inclusiv în municipiul Chişinău”, a declarat Zinaida Greceanîi.

În opinia ei, Constituţia trebuie să fie modificată astfel încât preşedintele să aibă împuterniciri mai largi, iar aceasta ar însemna ca Republica Moldova să fie transformată în ţară prezidenţială. 

Zinaida Greceanîi crede că lucrul acesta ar fi foarte benefic pentru Republica Moldova deoarece doar un regim prezidenţial poate să scoată Moldova din haosul în care se află actualmente. 

„Ne-am pus ca scop să colectăm peste un milion de semnături până în luna martie anul viitor. După ce colectăm semnăturile, vrem să venim în congresul pre-electoral al partidului, care va avea loc anul viitor şi să adoptăm în platforma noastră electorală anume introducerea în Constituţie a statului prezidenţial”, spune preşedinta PSRM.

Zinaida Greceanîi consideră că ţările care se dezvoltă dinamic sunt cele prezidenţiale: Federaţia Rusă, Statele Unite ale Americii, Belarus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite