Sindicaliştii din educaţie şi-au reconfirmat decizia de a organiza proteste. Vor mărirea salariului profesorilor cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele din educaţie şi-au reconfirmat decizia de a organiza proteste în perioada 17-20 ianuarie. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către conducerea Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei după şedinţa Consiliului General al Federaţiei care a avut loc joi, 12 ianuarie.

Lucrătorii din sistemul educaţiei ies în stradă pentru a cere Guvernului majorarea salariilor cu 50%. Profesorii vor ieşi la proteste în pofida faptului că executivul a anunţat că va face o inventariere a sistemului pentru a identifica numărul lucrătorilor din domeniu care au un salariu mai mic decât minimumul de existenţă.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor din educaţie ţin de majorarea salariului de funcţie al personalului didactic şi ştiinţifico-didactic cu 50%, începând cu 1 ianuarie 2017, majorarea indemnizaţiei unice acordate tinerilor specialişti din ramură la plasarea în câmpul muncii, recalcularea anuală a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadraţi în câmpul muncii şi majorarea cuantumului burselor de studii cu 20%, începând cu 1 ianuarie curent.

Sindicaliştii susţin că salariul profesorilor a fost schimbat ultima dată în anul 2014, dar este sub nivelul minimumului de existenţă. De asemenea, sindicaliştii menţionează o discrepanţă dintre nivelul salariului personalului didactic şi cel mediu în economia naţională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite