Simte-te un urmaş de-al lui Einstein, vino la „Noaptea Cercetătorilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La „Noaptea Cercetătorilor“ vei putea face experimente de fizică, chimie şi biologie FOTO: AŞM
La „Noaptea Cercetătorilor“ vei putea face experimente de fizică, chimie şi biologie FOTO: AŞM

Academia de Ştiinţe a Moldovei organizează „Noaptea Cercetătorilor”, o acţiune în care fiecare poate deveni cercetător timp de o noapte. Evenimentul este la prima ediţie în Republica Moldova şi va avea loc pe 27 septembrie la Academia de Ştiinţe.

Timp de o noapte, scuarul Academiei de Ştiinţe se va transforma într-un orăşel ştiinţific, divizat în şase cartiere, conform direcţiilor de cercetare ştiinţifică. Fiecare cartier va prezenta rezultatele ştiinţifice ale cercetătorilor moldoveni obţinute timp de un an. Concomitent vizitatorii vor putea participa la experimente, vor putea vedea demonstraţii de aparate chimice, expoziţii de carte, de artă, de arheologie etc. Va fi o interacţiune continuă a lumii stiinţifice cu societatea, a spus Elena Zamşa, vicedirectorul Centrului pentru Finanţare, Cercetări Fundamentale şi Aplicative al AŞM.

„Scopul evenimentului este de a populariza ştiinţa şi a evidenţia rezultatele obţinute de 400 de cercetători din Republica Moldova timp de un an“, a subliniat Elena Zamşa.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce sărbătoreşte ştiinţa în peste 300 de oraşe europene.  La Chişinăi, evenimentul va începe la ora 16.00. Accesul este liber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite