Sergiu Mocanu: Andrei Năstase nu va ajunge în turul doi. Doar Maia Sandu de pe dreapta putea câştiga alegerile din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, afirmă că Maia Sandu nu va participa în alegerile anticipate din Capitală şi că preşedinta PAS îl va sprijini pe candidatul PPDA, Andrei Năstase, la funcţia de primar de Chişinău.

Sergiu Mocanu a dat de înţeles că Maia Sandu a greşit când a luat aceasta decizie, fiindcă Andrei Năstase nu ar avea şanse să ajungă în turul doi de scrutin şi pentru că „nimeni în afară de Maia Sandu de pe dreapta nu putea câştiga aceste alegeri”.

Politicianul a subliniat că lidera PAS a decis să nu candideze în acest scrutin pentru că ar fi fost influienţată de o tranzacţie pe care ar fi avut-o fostul premier Vlad Filat cu preşedintele PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc.

„Maia Sandu a îndeplinit aranjamentul şi dorinţa lui Filat, care a convenit cu Plahotniuc două lucruri: i se întoarce prin nu ştiu ce maşinărie offshore Clădirea Iptech şi după 2018 el (Filat) va ieşi înainte de termen la libertate. Deci, asta este tranzacţia lui Filat pentru ca Maia Sandu să nu participe în alegerile locale”, a declarat Mocanu miercuri, 28 martie, în cadrul emisiunii sale de pe Youtube.

Potrivit lui, Vlad Plahotniuc a reuşit să-i scoată din cursa electorală pe principalii contracandidaţi ai Silviei Radu.

„Plahotniuc a văzut sondajele şi a văzut că Silvia Radu n-are cum să câştige Primăria, dacă intră în campania electorală Zinaida Greceanîi şi Maia Sandu. Maia Sandu şi Zinaida Greceanîi ar fi intrat sigur în turul doi. Plahotniuc, prin aranjament cu Dodon, a scos-o pe Zinaida Greceanîi. Prin aranjament cu Filat a scos-o pe Maia Sandu”, a concluzionat liderul Antimafie.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite