Sergiu Litvinenco spune că proiectul PDM privind alegerea în funcţie a unui procuror european este unul populist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sergiu litvinenco

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco consideră că proiectul de lege înregistrat de fracţiunea PDM, potrivit căruia s-ar oferi posibilitatea ca în funcţia de procuror general să ajungă un procuror din afara Republicii Moldova, este unul polulist.

Sergiu Litvinenco a subliniat că Blocul ACUM îşi doreşte în continuare ca în fruntea Procuraturii să ajungă un procuror din afara ţării, care ar garanta independenţa Procuraturii şi reformarea acesteia, însă a dat de înţeles că nu va sprijini proiectul PDM pentru că ar fi unul populist, în contextul în care deja a fost votată noua lege a justiţiei şi a fost iniţiat concursul de preselecţie a candidaţilor la funcţia de procuror general.

Litvinenco susţine că democraţii nu sunt sinceri şi că ceea ce fac este „ipocrizie”. „Vor să blocheze procesul care a început deja”, a mai spus deputatul pentru Agora.

Liderul PDM, Pavel Filip, a anunţat că fracţiunea sa a înregistrat în Parlament un proiect de lege menit să permită numirea în funcţia de procuror general a unei persoane din afara Republicii Moldova. Ex-premierul a menţionat că Blocul ACUM a promis în campania electorală aducerea unui procuror general în fruntea PG, iar formaţiunea sa îşi propune să contribuie la realizarea acestui fapt, inclusiv pentru a asigura independenţa Procuraturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite