Sergiu Cioclea este candidatul selectat la funcţia de guvernator al BNM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ape.md
FOTO ape.md

Comisia specială privind selectarea candidatului la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei l-a ales pe Sergiu Cioclea ca să-l propună preşedintelui Parlamentului. Despre aceasta a comunicat chiar preşedintele legislativului, Andrian Candu, după ce s-a întâlnit cu membrii comisiei, transmite IPN.

„Mă bucur că cea de-a doua tentativă a presupus participarea mai multor persoane şi din ţară şi din afară. Comisia a luat decizia în baza punctajului acordat. Cele mai multe puncte le-a acumulat Sergiu Cioclea. Voi ruga colegii să-l contacteze şi probabil mâine dimineaţă voi avea şi eu o discuţie cu dumnealui înainte de a pune la punct toate procedurile privind propunerea candidatului. Totodată, voi lua cunoştinţă şi de materialele activităţii Comisiei”, a spus Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a adăugat că îşi doreşte foarte mult ca numirea guvernatorului să aibă loc cât mai repede, dar nu se va grăbi, deoarece nu vrea speculaţii privind numirea grabnică a acestuia.

Pentru a accede la funcţia de guvernator, Sergiu Cioclea trebuie să obţină votul a 51 de deputaţi.

Sergiu Cioclea are cetăţenia Republicii Moldova, a României şi a Franţei. Are un stagiu de peste 17 an ide activitate în domeniul financiar-bancar. Ultimul său loc de muncă este menţionat în perioada 2008-2015 ca fiind director girant, şeful Departamentului finanţe corporative în cadrul BNP Paribas ZAO la Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite