Şeful unei secţii din cadrul Institutului Oncologic din Chişinău, care a fost recent reţinut de CNA, a primit mandat de arestare pentru 20 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaziune furt euro catuse FOTO Shutterstock

Instanţa de judecată a emis mandat de arestare pe numele şefului de secţie din cadrul Institutului Oncologic, reţinut acum trei zile de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de corupere pasivă. Vineri, 18 februarie, un nou denunţ împotriva acestuia a fost depus de către o persoană, care susţine că i-ar fi oferit mită pentru servicii similare.

Potrivit denunţătorului, şeful de secţie ar fi primit de la el 50.000 de lei pentru a grăbi internarea mamei sale, bolnave de cancer, în instituţia medicală. Declarantul susţine, în plângerea sa, că i-ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu al angajatului Institutului Oncologic, documentând discuţia cu mijloace audio, pe care a ataşat-o la denunţ în calitate de probă. Astfel, ofiţerii de urmărire penală şi procurorii urmează să analizeze dovezile şi să decidă asupra acţiunilor ulterioare.

Amintim că un şef de secţie de la Institutul Oncologic a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie pentru o mită de 2.000 de euro. Potrivit denunţătorului, şeful de secţie ar fi pretins de la el 2.000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav de cancer şi a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuţia ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituţiei medicale şi, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal - coruperea pasivă, iar astăzi procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA l-au reţinut pe şeful de secţie în flagrant, în momentul primirii banilor. Transmiterea s-a efectuat sub controlul CNA şi a fost documentată cu mijloace speciale audio şi video.

Dacă va fi găsit vinovat, şeful de secţie, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite