Şeful Fiscului avea o listă neagră cu firmele oponenţilor politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Vicol este cercetat penal în stare de libertate
Nicolae Vicol este cercetat penal în stare de libertate

Liderul Partidului Liberal a fost audiat astăzi de Centrul Anticorupţie în calitate de martor în dosarul şefulu suspendat al Inspectoratului Fiscal.

La ieşire, Mihai Ghimpu a dezvăluit motivul pentru care a fost chemat: o firmă la care deţine acţiuni figura într-o listă neagră.

„Mi s-a prezentat o listă scrisă de Nicolae Vicol, cu titlul «Agenţii economici ai oponenţilor». Mă gândeam că e vorba de Voronin, dar nu. În listă se regăsea şi compania «Eurosim». Deci este vorba despre control, presiuni fiscale. Cei de la CNA m-au întrebat dacă au avut loc acţiunile descrise acolo. Nu pot să dezvălui dacă am fost presat, fiindcă este secretul anchetei“, a explicat deputatul.

Potrivit lui, lista este lungă de aceea vor fi audiaţi şi alţi politicieni. Aceasta ar fi fost întocmită la începutul anului, după omorul din Pădurea Domnească.

Ghimpu a evitat să spună la comanda cui a fost întocmită lista, dar se ştie că Nicolae Vicol a fost înaintat în funcţie de Partidul Liberal Democrat.

Vicol este bănuit de acte de corupţie şi interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi. Ieri, Curtea de Apel a decis că el va fi cercetat în stare de libertate, dar are interdicţia de a părăsi ţara. Totodată, în conversaţiile sale cu mai mulţi demnitari liberal-democraţi, care au devenit publice, el primea indicaţii referitoare la unii agenţi economici.

Interceptări  telefonice dintre şeful Fiscului şi demnitari liberal-democraţi.  Avocat: „Sunt ilegale şi trucate“

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite