Şeful din cadrul ANSA, Alexandru Ciobanu, plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucecătoria Buiucani a decis, joi, 28 ianuarie, ca şeful din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) bănuit că lua mită de la exportatori să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii anticorupţie au solicitat instanţei de judecată prelungirea arestului preventiv.

Potrivit unui comunicat al Centrului Naţional Anticorupţie, bărbatul a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Astfel, Alexandru Ciobanu ar fi eliberat certificate fitosanitare unor agenţi economici din Republica Moldova. Actele erau emise pentru produse agricole moldoveneşti destinate exportului, în special mere, dar în ultimă instanţă acestea erau folosite pentru a reexporta mărfă de altă origine, camuflată în marfă autohtonă.

Potrivit informaţiilor preliminare, un astfel de certificat ar fi costat 1.000-1.100 de euro. Judecătoria Buiucani a decis astăzi plasarea în arest la domiciliu a lui Alexandru Ciobanu, deşi procurorii anticorupţie au cerut ca să fie prelungit arestul preventiv cu 30 de zile în izolatorul CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 120.000 la 160.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite