Şeful adjunct al penitenciarului din Cahul, reţinut pentru corupţie pasivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost reţinute într-un caz de corupţie la Penitenciarului nr. 5 din Cahul. Este vorba de şeful adjunct al penitenciarului, doi angajaţi responsabili de regim şi supraveghere, dar şi un taximetrist care intermedia schema prin care aceştia primeau bani de la rudele şi apropiaţii condamnaţilor pentru a le transmite obiecte interzice, precum telefoane mobile, substanţe narcotice, alcool etc.

Astfel, au fost efectuate câteva livrări de control de către organul de urmărire penală, fapt ce a confirmat activitatea infracţională a bănuiţilor. La percheziţii au fost găsiţi banii transmişi sub controlul CNA.

Cei patru au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi, reţinuţi pentru 72 de ore, iar în privinţa lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Dacă vor găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani cu amendă în mărime de până la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la zece ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite