Şefa filialei Ungheni a unei bănci comerciale lua credite în locul clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajata băncii falsifica actele clienţilor. FOTO Adevărul
Angajata băncii falsifica actele clienţilor. FOTO Adevărul

Fosta şefă a filialei Ungheni a unei bănci comerciale a fost comdamnată la nouă ani de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, fals în acte publice şi abuz de serviciu. De asemenea, femeia nu va mai putea ocupa funcţii în domeniul bancar timp de trei ani.

Procuratura Anticorupţie anunţă că fostul bancher urmează să restituie prejudiciul cauzat instituţiei bancare.

Procurorii au constatat că, în 2007-2009, folosind situaţia de serviciu şi având acces la dosarele personale ale solicitanţilor de credite, femeia a falsificat acte din numele acestor persoane şi a primit în locul lor credite bancare. Ea opera astfel: se adresa oficiului central al băncii, primea acordul pentru eliberarea creditelor bancare, cetăţenilor însă le comunica că instituţia bancară refuză să le elibereze credite. În continuare, inculpata falsifica documente şi beneficia personal de aceste împrumuturi.

În total, în acest fel ea a primit credite pe numele a cel puţin 18 locuitori ai raionului Ungheni în sumă de peste 500.000 de lei. 

Fapta ei a ieşit la iveală atunci când victimele au fost somate de către bancă pentru nerambursarea creditelor primite şi a dobânzilor aferente, având surpriza să constate că trebuie să achite pentru credite, pe care de fapt nu le-au primit.

Sentinţa este cu drept de atac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite