Şedinţă comună între Guvern şi Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa Guvernului
Şedinţa Guvernului

Conducerea Parlamentului şi membrii Cabinetului de miniştri se convoacă astăzi, 10 septembrie, într-o şedinţă comună. Legislativul şi executivul urmează să stabilească priorităţile pentru şedinţa de toamnă-iarnă a Parlamentului. Fracţiunea Partidului Comuniştilor nu va participa la şedinţă.

Deputatul comunist Eduard Muşuc, preşedintele Comisiei administraţie publică şi dezvoltare regională, a declarat pentru IPN, că nu are rost ca fracţiunea din care face parte să participe la această şedinţă deoarece deciziile oricum le ia majoritatea parlamentară. Eduard Muşuc a subliniat că în acordul de constituire Coaliţia Pro Europeană are stipulat să nu conlucreze cu opoziţia. „Zilele viitoare vom avea şedinţa fracţiunii şi atunci vom decide care vor fi acţiunile noastre în sesiunea de toamnă a Parlamentului”, a comunicat parlamentarul.

Liderul liberalilor reformatori, Ion Hadârcă, a declarat pentru că la şedinţa comună din partea Parlamentului participă preşedinţii de fracţiuni şi cei ai comisiilor permanente. Deputatul a precizat că la această şedinţă vor fi solicitate argumentele vizavi de ultimele acţiuni ale Guvernului – decizia de a concesiona Aeroportul Internaţional Chişinău şi reducerea pachetului de acţiuni deţinut de stat la Banca de Economii.

Serviciul de presă al Guvernului a precizat că la şedinţele comune Parlament-Guvern participă aproape toţi membrii executivului. Ultima şedinţă comună de acest gen a avut loc pe 11 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite