Se anunţă proteste la Chişinău. Renato Usatîi le va oferi manifestanţilor 20 de tone de benzină. Ion Chicu îl acuză pe primarul de Bălţi de iresponsabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat că duminică, la ora 10.00, în faţa Guvernului, se va desfăşura un protest organizat de veteranii războiului de pe Nistru şi cei ai războiului din Afganistan. Protestul este organizat faţă de „toate fărădelegile care au avut şi au loc şi astăzi în R.Moldova”.

Renato Usatîi susţine că în spatele protestatarilor nu stă niciun partid politic. Totodată, primarul a subliniat că el va sprijini manifestaţia, însă nu ca politician, dar ca cetăţean. Mai mult ca atât, Usatîi a comunicat că le va oferi protestatarilor 20 de tone de benzină, ca aceştia să poată să se deplaseze în centrul Capitalei, 6.000 de măşti de protecţie, mănuşi şi 500 de litri de dezinfectant.

Premierul Ion Chicu a reacţionat la anunţul lui Usatîi şi a declarat că, în pofida situaţiei pandemice dificile în ţară şi în lume, „unii politicieni iresponsabili organizează şi îndeamnă veteranii să participe la proteste în masă”.

„Bineînţeles, că pe un Usatîi sau un Şor, sănătatea sau viaţa veteranilor este ultimul lucru pe care-i interesează. Destabilizarea - acesta este visul lor azuriu”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a făcut apel către toţi veteranii din ţară „să manifeste prudenţă maximă şi să protejeze ţara şi interesele cetăţenilor în această situaţie pandemică şi economică complicată”.

Amintim că ultimul protest al veteranilor de război a avut loc pe 2 martie curent, în faţa Guvernului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut atunci demisia Guvernului Chicu şi a preşedintelui Igor Dodon, în contextul în care în acea zi se împlineau 28 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite