Școli închise și transport public blocat în Republica Moldova din cauza vremii

0
Publicat:

Școlile și grădinițele din Capitala țării vecine nu vor activa până în data de 11 ianuarie, la fel și alte instituții publice, decizia fiind luată de Comisia Situații Excepționale Chișinău. Totodată, membrii acesteia au decis suspendarea transportului public până la ora 16:00. 

CSE Chișinău a luat mai multe decizii în contextul vremii nefavorabile. FOTO: Facebook
CSE Chișinău a luat mai multe decizii în contextul vremii nefavorabile. FOTO: Facebook

,,Comisia Situații Excepționale Chișinău a decis: 1. Se sistează activitatea instituțiilor educaționale, școli și grădinițe, din Chișinău pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie.  2. Se sistează și activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea ghețușului, celor din sănătate și aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc. 3. Din cauza că pe unele străzi se intervine a treia oară, s-a luat decizia ca până la ora 16:00 să fie sistat transportul public, cu excepția celor cu scop tehnic de intervenție”, au anunțat reprezentanții Primăriei Chișinău. 

Între timp, drumarii din Capitală, dar și din afara ei, intervin pe drumurile înzăpezite. 

,,Drumarii sunt la datorie și acționează pentru deszăpezire, combaterea lunecușului și răspândirea materialului antiderapant.   În procesul tehnologic sunt antrenate: 212 utilaje speciale; 170 muncitori rutieri. De asemenea, au fost distribuite circa 1576,5 tone de sare tehnică, 151,5 tone de material antiderapant manual și circa 351 tone material antiderapant mecanizat”, precizează responsabilii Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” din Republica Moldova. 

La datorie sunt și polițiștii, aceștia oferind ajutor șoferilor blocați pe șoselele din țara vecină.

,,Peste 560 de polițiști sunt implicați la menținerea securității circulației rutiere pe teritoriul țării. Pe parcursul nopții, colegii noștri din toată țara au intervenit în 159 de cazuri create de condițiile meteo. Noi suntem prezenți în trafic. Țineți cont de recomandările noastre”, menționează reprezentanții Inspectoratului General al Poliției.

Republica Moldova se află sub Cod Portocaliu de schimbare bruscă a vremii, avertizarea fiind valabilă până în data de 10 ianuarie.

,,Vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș;- izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță;- pe 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s;- pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică va scădea cu 10-15°C”, susțin sinopticienii moldoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite