Schimbăm operatorul de telefonie mobilă, dar păstrăm numărul de pe 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telefon stock

Ieri, un operatorde telefonie mobilă a realizat serviciul de portabilitate a numerelor cu posibilitate de transferare a primilor clienţi de pe 1 iulie. Iniţial, serviciu de portabilitate trebuia să demareze pe 1 mai.

Anterior furnizorii de reţele şi servicii de telefonie mobilă au solicitat ANRCETI să le ofere timp suplimentar pentru a finaliza modificările în sistemele informatice de taxare a apelurilor către numerele portate şi a asigura cu succes lansarea comercială a portabilităţii numerelor.

Portabilitatea numerelor este un serviciu care oferă abonaţilor posibilitatea de a-şi păstra numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul de servicii de telefonie, ceea ce asigură utilizatorilor de telefonie o mai mare libertate de alegere şi determină furnizorii să depună eforturi suplimentare pentru menţinerea şi atragerea clienţilor prin oferte tot mai atractive. Adică, în cazul în care utilizatorul are de mai mulţi ani un număr cu care este obişnuit, dar nu este satisfăcut de serviciile operatorului său, acesta poate folosi oferta de portabilitate.

Portabilitatea numerelor este practicată de 50 de ţări ale lumii, inclusiv în cele 27 ţări ale Uniunii Europene. Implementarea acesteia în R. Moldova este prevăzută de Legea comunicaţiilor electronice şi corespunde standardelor UE pentru acest sector.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite