Schemă de contrabandă cu piese de schimb pentru avioane de peste 2 milioane de lei, deconspirată de Serviciul Vamal şi PCCOCS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Ofiţerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal şi procurorii PCCOCS investighează o schemă de contrabandă cu piese de schimb pentru avioane în valoare de peste 2 milioane de lei. Pe acest caz sunt cercetaţi penal patru moldoveni, după ce vameşii au depistat mărfurile în autovehiculul unuia dintre ei.

Cazul a avut loc în data de 9 noiembrie 2021, pe traseul Chişinău - Bender. În baza analizei de risc, ofiţerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au tras pe dreapta un autoturism de model Honda CRV, cu numere de înmatriculare transnistrene. Acesta se deplasa din direcţia oraşului Bender spre Chişinău.

Ca urmare a controlului de specialitate, ofiţerii echipelor mobile au depistat, în salonul şi portbagajul mijlocului de transport, două cutii din lemn cu masa de aproximativ 100 kg fiecare, ce conţineau piese de schimb pentru avion, fără acte de provenienţă.

Potrivit materialelor dosarului, bărbatul, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în raionul Anenii Noi, transporta mărfurile din Ucraina, prin teritoriul necontrolat de autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova, cu eludarea controlului vamal. Acestea erau destinate comercializării atât în ţara noastră, cât şi în alte state.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate 3 percheziţii la diferite adrese din ţară şi reţinute două persoane, una dintre care a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Alte două persoane au fost audiate şi recunoscute în calitate de bănuiţi.

Investigaţiile pe acest caz continuă, iar organele de anchetă urmează să stabilească provenienţa exactă a pieselor, destinatarii mărfurilor, persoanele implicate, precum şi alte circumstanţe relevante cazului. Totodată, este examinată şi versiunea implicării unor funcţionari publici în schema infracţională, inclusiv angajaţi vamali.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite